OVER MIJ 

INSPIRATIE

Hoi, mijn naam is MonieQue, en ja je leest het goed met " ie " hoe uniek is dat. Net zo uniek als de in mijn huisatelier vervaardigde handmade met een kleurrijke Boho uitstraling. De inspiratie voor deze hobby is al vroeg in mijn jeugd ontstaan door de vakanties met mijn ouders naar zonnige bestemmingen waarbij de sterke invloeden vanuit de hippie tijd en Ibiza sfeer een enorme indruk op mij hebben achtergelaten. De vele reizen die ik later met mijn gezin, vrienden en familie over onze prachtige wereldbol maakte hebben de inspiratie nog heviger gemaakt. De indrukken van de culturen, materialen en kleuren uit verschillende beschavingen verwerk ik nu in mijn unieke handmade met een folkloristische uitstraling. 

HET ROER OMGOOIEN 

Na 35 jaar werken in de gezondheidszorg, waarvan de laatste 25 jaar in de paramedische sector in een ziekenhuis moest ik door tijdgebrek kiezen tussen 2 passies mijn baan of mijn uit de hand gelopen hobby. Ik was met heel veel plezier werkzaam voor een klinisch chemisch laboratorium bloedafname, maar was ook thuis druk in de weer met maken van Bohemian home accessoires en stond met mijn handmade regelmatig op Ibiza markten. Uiteindelijk besloot ik na mijn 25 jarig werk jubileum in het ziekenhuis om toch het roer om te gooien. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu heb ik meer tijd om te reizen en inspiratie op te doen. Ibiza markten te bezoeken met de NieQart kraam en fulltime in huisatelier bezig te zijn met mijn passie het maken van dreamcatchers en schilderen.  

FOLLOW YOUR DREAMS THEY KNOW THE WAY !

De culturen, materialen en kleuren van verschillende inheemse beschavingen die ik opsnoof en de drang om daar wat mee te doen resulteerde zich in deze hobby. Vooral de invloeden van midden en zuid Amerika en de sterke invloeden van de Hippie tijd en Ibiza sferen vanuit mijn jeugd beïnvloeden mijn handmade. In 2014 begon ik met 2 prive Facebook groepen met inmiddels 13.000 en 5.500 leden om mijn passie voor Ibiza, de Hippie cultuur en de lifestyle te delen. Al snel kwam ik erachter dat ik niet de enige was met deze passie en kreeg vele Hippie matties. Het werden 3 super gezellige facebookgroepen en ontmoetingen op Ibiza events en markten volgden dan ook snel. Ik vind het geweldig om samen met m'n Hippie matties zo nu en dan op Ibiza en Hippie markten van Hip & Happy events te staan www.hipandhappyevents.nl  www.ibiza-markt.com Collegae van de markt en bezoekers te ontmoeten met dezelfde passie en die mijn unieke creaties aanschaffen.

Op de FB groep MARKTEN MET PRET EN KLEUR  kun je de data, aanvangstijden en locaties van alle grote Ibiza markten in Nederland en Belgie vinden.

HET PROCES, DUURZAAM, MILIEU EN DIERVRIENDELIJK !

Er word vaak aan mij gevraagd " hoe lang werk je aan het maken van een dreamcatcher " Het antwoord is lang, gemiddeld 5 dagen. Het proces bestaat uit 5 bewerkelijke stappen en elke dreamcatcher is uniek. (In de toekomst ga ik daar meer over vertellen en workshops organiseren) Het beschilderen van bustes en skulls met illustraties kan wel enkele weken tot maanden in beslag nemen. Deze Bohemian Home accessoires zijn dan ook beperkt verkrijgbaar en bij interesse raad ik aan om de website NieQart en skulls en bustes  te blijven volgen. 

Om de kosten te drukken en niet onbelangrijk om diervriendelijke redenen werk ik uitsluitend met imitatie skulls. De unieke handgemaakte dreamcatchers, worden zoveel mogelijk duurzaam vervaardigd door het gebruik van gerecycled en hergebruik van materialen. De dromenvangers of dreamcatchers worden voornamelijk van leer en suede gemaakt zonder statement of met een statement Boeddha, skull of Boho/Ibiza statement in de ring. De kleurrijk beschilderde Boho home accessoires worden zoveel mogelijk met milieu vriendelijke producten bewerkt. 

" Unieke Eyecatchers " met een moderne twist.

RELAX TIME

Naast mijn uit de hand gelopen hobby, vind ik reizen en ontspanning met gezin, vrienden en familie heel belangrijk. Je kunt mij ook regelmatig tegen komen flierefluitend op de stranden aan de Nederlandse kust en de daarbij behorende strandpaviljoens om gezellig een hapje te eten. Een avondje op de bank onderuitgezakt voor de tv hangen of met willekeurige tegenstanders Wordfeud spelen dat mag ik ook graag doen.  

 

Relaxen op het strand van Ameland. Inspiratie opdoen voor mijn handmade.

ENTHOUSIAST EN BENIEUWD 

Ben je enthousiast en benieuwd geworden naar mijn handgemaakte Bohemian Home accessoires. Kijk dan onder Shop daar vind je de accessoires die voorradig zijn. Regelmatig worden er nieuwe handmade accessoires aangevuld, die je onder de button Shop kunt vinden.. Ben je benieuwd naar wat ik in het verleden heb gemaakt kijk dan onder Gallery. Heb je interesse of vragen dan kun je een berichtje sturen via het contact formulier en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.. Je kunt het " in progress " van de Bohemian Home Accessoires volgen op de FB pagina NieQart of op Instagram NieQart. 

Of word gezellig lid van mijn kleurrijke en hippie-licious Facebook groepen (prive), je bent van harte welkom.  

* BOHEMIAN & IBIZA leefstijl, good vibes

* BoHemian Wonen 

Kleurrijke zonnige groet,

NieQart